ingenlimits.net

Det Sosiale Skriptet.

Hva er Det Sosiale Skriptet? Hovedsakelig, en suksessformula alle virker å følge: Gå videregående, avansere til et universitet og ta en grad, få en jobb å bli rik.
Men, hvis du ser igjennom Skriptet finner du fort ut at det ikke fungerer så godt som du kanskje skulle tro?! Ungdommer som sitter med huet og ræva i gjeld med lusent betalte strøjobber.

Selv om alle andre gjør det, så betyr det ikke at det er en god idè!

Kanskje finnes det andre alternativer enn å ta en grad og søke seg i hjel etter ledig plass i et overutdanna yrke i ettertid?

Jeg har gått 3 år videregående skole, og er fornøyd med det.
Nå stopper det.
jeg vil ikke ha mer skole…
… egentlig.

Min mulighet nå er å kanskje være heldig, få meg en jobb? Evnt. Så kan det hende man er heldig og får seg en lærlingplass, for å bli bedre i det man vil jobbe med…
Hvorfor skal jeg gidde å sitte på en tørr jævla benk i et skolebygg i 2-5 år og lære om grafisk design og gjøre fiktive oppgaver, ulønnet – når jeg kan jobbe i en bedrift og tjene penger, mens alle andre normer rundt og får lån, betalingsutsettelser, renter, MasterCard/Visa regninger og dritt og møkk?
Nettopp.

Det å gå rett ut i arbeidslivet betyr ikke automatiskt at du må få det en jobb hvor dress og slips er obligatorisk – ei heller må du bli dumpa på MacDonalds.
Det er mange bedrifter som er åpne for unge folk, realkompetansebasert utdanning og sterkt stå-på initiativ fra ung alder. Det beviser mot å oppsøke en bedrift, underkvalifisert og med en überkort portfolio for å søke jobb.

Det Sosiale Skriptet begynner å bli en gammel ting, og folk begynner å åpne seg for nyere ting, etter hvert som den eldre, skeptiske garde sakte men sikkert dør ut.

… Så, er det noen som har en jobb til meg?

Liker du dette? Del det med andre!
posted by Robin Alexander in Samfunn og kritikk! and have No Comments

Place your comment

You must be logged in to post a comment.