ingenlimits.net

Archive for the 'Bil' Category

Fri handel av varer – kjøp og salg av bil på tvers av landegrensene.

Fri handel av varer – kjøp og salg av bil på tvers av landegrensene.
Jeg snakket nylig med en svensk bekjent. Han bor i Oslo, jobber i Oslo og har norsk frue med barn sammen.
Selv kjører han svenskregistrert bil – da det, som alle vet, er utrolig mindre kostbart for han. Her er det og noen regler jeg ikke skal gå inn i dybden på, men om han følger de eller ikke, han slipper enkelt unna.

Senhøsten 2008 importerte han en bil i fra USA. Rustfri, fin – ganske ny – og ikke minst billig bil. Totalt betalte han under 100’000,- SEK, for bilen som ville kostet nesten 400’000,- NOK her på berget. Når han så skulle selge denne bilen, kunne han legge den ut på et gigantisk europeisk nettmarked hvor det bugner over av kjøretøy fra omtrent alle Europas land. Her foregår det da et massivt bruktmarked på tvers av landegrensene. Her kan alle europeiske borgere nyte godt av muligheten for å hente 100% valgfri bil i fra hvilket som helst land innenfor Europa. Mulighetene for enkeltpersoner å selge bilene sine på dette massive markedet med flere titalls millioner muligheter for å finne den “rette kjøperen”.
Bilen til min svenske bekjent gikk for det samme som han hadde gitt for den til en fornøyd eier i Polen.
I Norge derimot. Her har vi muligheten til å bli en del av dette enorme markedet når man skal kjøpe et kjøretøy.
Selvfølgelig på bekostning av registreringsavgifter høyere enn bilens nettopris.
Hva nå når en nordmann skal selge sitt kjøretøy?
Vi er så heldige at pga. denne flotte engangsavgiften, så vil ingen person fra utlandet kjøpe våre kjøretøy, da prisen for dem blir gjerne det 3-dobbelte av tilsvarende eller bedre biler ellers i det europeiske markedet.
I tillegg vil ingen nordmann selge sitt kjøretøy til utlandet, da om de skal matche prisen ellers i omverdenen vil gå på et stort tap.
Personlig har jeg en USA importert Audi A4 Cabriolet. Denne kostet knappe hundre tusen kroner i Texas på tidspunktet den ble handlet inn, og kom på nærmere 270’000,- norske kroner ferdig registrert i Norge.
116’500,- av disse er avgifter minus moms rett i lommen på den norske stat.
Ikke er det heller mulig for meg å treffe en målgruppe på mer enn 4.7 millioner mennesker, minus alle de som ikke kan eller har lov til å kjøre bil minus de som ikke vil ha dene typen bil. Men andre ord, jeg har en temmelig liten målgruppe jeg må treffe for å bli kvitt mitt kjøretøy.
Ikke er det mulig å selge min bil til “normale europeiske” priser, og da få et fradrag i forhold til tid bilen har vært registrert i Norge. Når engangsavgift er betalt, så blir ingen ting tilbakebetalt.
Dette er ikke riktig politikk i en verden slik den er i dag, og blir i fremtiden. Globalisering er et faktum, og dette gjelder ikke bare nyheter og annen informasjon. Her må våre (stikkord:) folkevalgte vise at de er medvillige til å hjelpe sin nasjons borgere. På lang sikt tror jeg en slik fri handel vil stimulere kjøp og salg av nyere biler.
Alternativt om avgiften for registrering av bil fjernes her på berget, men at momsen beholdes, og ikke tilbakebetales. Det gjør ikke tapet så stort, og mange vil kjøre bedre biler, bytte biler oftere og momsen vil likevel komme staten til gode.
Fri handel, uten forskjellsbehandling er stikkordet.
Skal ikke gå inn på dette nå, men dersom Norge er et land som ikke er med i EU, men likevel velger å tviholde på særnorske regler som ikke er til fordeler for oss + skylder på at vi er pålagt av EU å tilrettelegge for andre regler (som som oftest er av samme kaliber; ikke til fordeler for folket) besluttet av EU at vi må ha, så kommer vi aldri til å bli en salgspartner i utlandet som stimulerer rullering av økonomien.
Jeg ønsker å få til et regelskifte som gjør det mulig for meg å selge min bil på det globale markedet uten å lide groteskt økonomisk av den grunn.

Jeg snakket nylig med en svensk bekjent. Han bor i Oslo, jobber i Oslo og har norsk frue med barn sammen.

Selv kjører han svenskregistrert bil – da det, som alle vet, er utrolig mindre kostbart for han. Her er det og noen regler jeg ikke skal gå inn i dybden på, men om han følger de eller ikke, han slipper enkelt unna.

Bilbilde av Audien min

Read more…

Liker du dette? Del det med andre!
posted by Robin Alexander in Bil,Lifeblog,Samfunn og kritikk! and have No Comments

Ny bil, ny bil, ny bil!!!

Da har min nye bil ankommet meg!
En fantastisk tysk kjøredoning importert fra Texas, US.

Specs:
Merke: Audi
Modell: A4 Cabriolet
År: 2003
Motor: 1.8 Turbo
Diverse: sort eksteriør, sort interiør (skinn), s-line, Bose stereo, multitronic gir ++… Alt minus navigasjon og F1 giring (navigasjon kommer når lommeboken er fyllt igjen!)..

Et fantastisk vidunder jeg skal komme tilbake til! Akkuratt nå er jeg smått i lykkerus, så det får vente med detaljer!!

Liker du dette? Del det med andre!
posted by Robin Alexander in Bil,Lifeblog and have Comments (98)

Hyundai Coupe 1.6 FX Personbil 2004, 57700 km., kr. 155'000,-

Bilen som er til salgs

Beskrivelse

Selges inkludert omregistrering ved _rask_ avgjørelse!

En fantastisk bil å kjøre! 
I denne bilen sitter du utrolig godt både på lang og kortturer! 
Bilen har de rette Tuscani-merkene, merket bilen selges under i Korea og tiltrekker seg vannvittig med oppmerksomhet langs gatene! Folk stopper meg daglig og spør hva slags bil dette er og kommenterer den som en flott bil! 

Jeg er utrolig glad i denne bilen og må dessverre la den gå da jeg trenger bil i en annen klasse.

Håper rette kjøper dukker opp og vil ta vare på den, da det blir utrolig trist å kvitte seg med denne fantastiske kjøremaskinen! 

Leveres med 1 mnd gamle 19″ sommerfelger, dobbelt DIN CD/DVD spiller (7″), kortere og bedre antenne enn orginalt, Xenon i tåkelys og kjørelys samt xenonlook diodepærer alle steder det har sitti halogenpærer! 

Bilen er tatt godt vare på, vasket regelmessig og polert 1 gang i måneden for den perfekte shine og minimalt med møkk på den til en hver tid! 

Dette er en bil som ikke kan skuffe noen! Perfekt for alle! Løp og kjøp! 

Bilen har en liten ripeskade i bakfanger etter at noen har truffet den i et parkeringshus uten min tilstedeværelse, men dette akter jeg å utbedre! 
Siste service blir tatt 19. September. Såkalt “stor-service”. 

Bare ring for å høre info om bilen/visning!

annonseselger, take a nap.

Utstyr

 • Lettmet. felg sommer
 • Metallic lakk
 • Sommerhjul
 • Vinterhjul
 • Xenonlys
 • Air Condition
 • DVD
 • Elektriske speil
 • El.vinduer
 • Farget glass
 • Kjørecomputer
 • Klimaanlegg
 • Midtarmlene
 • Oppvarmede seter
 • Radio/CD
 • Sentrallås
 • Servostyring
 • Sportsseter
 • ABS-bremser
 • Airbag foran
 • Alarm
 • Sideairbager
 • Startsperre
Liker du dette? Del det med andre!
posted by Robin Alexander in Bil,Dingser,Lifeblog and have No Comments

Zwarg! Update time!

Hei lesere og ikke lesere og dere som ikke bryr dere.

Etter at jeg kom hjem fra Berlin har det vært mye som har skjedd, og mye som ikke har skjedd.
Det som hovedsakelig ikke har skjedd er oppdateringer av bloggen. Det stammer i alt som har skjedd.
Jeg har flyttet til en liten kåk på Lørenskog. Der har jeg en toppetasje på 110m2 og boltre meg på, noe som er helt greit.
Problemet er at jeg har ikke internett der(!!). Nedtur.
Dette var det første jeg skulle bestille, men det var frem til jeg fant ut at det er bortkastet og betale 2000kr for etablering av ADSL når jobben kan levere en linje (16mbits anyone?) kostnadsfritt til meg i April.
Jeg venter…

Videre så har jeg nå funnet ut at jeg får gjøre det jeg kan for å oppdatere bloggen mest mulig, samt slå sammen innleggene fra Berlinturen og få lagt ut noen bilder. Det var en herlig tur.

Jeg er fornøyd med bilen og er i ekstase. Har sett litt på hva som kommer, og 2009 modellen er absolutt noe som står i garasjen min når den kan leveres.

Hyundai Coupe 2009 er totalt awesome og vil bli levert omtrent som dette! (Og jeg skal ha den fargen!!)

Hyundai Coupe 2009 pre

Løpende oppdateringer fra meg vil komme oftere fremover, spesielt når internett er på plass hjemme – da skal jeg oversvømme dere! 🙂

Eneste er at jeg vurderer å legge om bloggen til engelsk, for å nå et bredere publikum – da jeg tross alt har venner og bekjentskap i England, Canada, Island ++. Jeg tror de og vil sette pris på det.
Første innspill til dette er om meg siden, som er skrevet om på engelsk.

Over og ut!

Liker du dette? Del det med andre!
posted by Robin Alexander in Bil,Dingser,Lifeblog,Random hendelser and have No Comments

Tuscani Tiburon/Hyundai Coupè – potet/pottitt.

Biiiiiiilen miiiin!!! =D
NÅ har jeg hatt bilen min i snart en uke, og jeg er ekstremt fornøyd!
Det kunne ikke vært bedre, eller – kunne hatt mer motor, men det hadde gått på bekostning av lommeboka. Årsak <-> virkning modellen.

Det ble en Hyundai Coupè av typen 2004-modell.
Sekve stålet har rulla 29300km, 28400km når jeg mottok den.
Den er sølv av farge, sort i interiør (shadowlook’en med sort tak t.o.m.!).
Jeg har klima, frontrutevarmer, tåkelys, justering av seter i alle bauger og kanter og fått montert Xenon i de nice’e linselyktene – så nå ser jeg godt!
Anlegget i bilen er temmelig bra, men cd-spilleren trengs å byttes ut.
Hadde også trengt en 8″ sub der hvor den orginalt sitter i de dyrere utgavene.

Samme det, jeg er driiiit fornøyd med gliset og føler meg som en konge over mitt kongerike når jeg ligger på veien – til dels pga. den utrolig fantastiske kjørekomforten! Den glir så lett og godt – med en motor som høres ut som et beist!
RAWR!

Kaster ved et par bilder av dyret:

Hyundai Coupe Hyundai Coupe Xenon inni

Kan ikke si noe annet enn at jeg gleder meg sykt til våren – da fortjener den noen grisefete 19″/20″ felger i sort og sølv?Eneste minus er forsikringen: 20400kr/år for full kasko.
Jeg føler meg flådd. ^^

Hvordan skal ungdom kunne få seg fine, sikre og trygge ting samt hjelpe på miljøet når det er så dyrt og alle instanser motarbeider oss?
Det er en diskusjon vi får ta en annen gang! ^_^

Liker du dette? Del det med andre!
posted by Robin Alexander in Bil,Dingser,Lifeblog and have No Comments

ZOMG!! VINTER, SNØ, VINTERDEKK!! Naive nordmenn…

Det er en flott morgen, du kjører til jobb – men noe er ikke helt slik det pleier å være. Hva kan det være?
Jo, veien er full av komplette idioter som ikke forsto det at å bytte til vinterdekk FØR snøen kommer, er dumt.

Det er kjempeviktig og ha på de fete 17″ alufelgene (som selges til pakkepris for 4000kr med shabby gummi hos nærmeste forhandler, i tusentalls til alle nabofamiliebiler) helt frem til siste rest.
Og når snøen først kommer, da kan man jo ikke ta seg en time på morgenen til å legge om?

Neida, nå skal samfunnet stoppe opp.
Veiene blir overfyllt av kaossnøen som snør alle retninger mens desperate billister sniker seg fremover i krabbebakoveroppned-fart.

For å unngå dette, gjør som meg; legg om til vinterdekk før det er for sent!

Selv om det ikke ligger snø på bakken, kan temperaturen være så lav (under +5°C) at det er smart å bytte allikevel.Her i Norge har vi en lov som regulerer når man kan kjøre med piggdekk og ikke.

For de tre nordligste fylker gjelder:

* Piggdekk kan benyttes fra og med 15. oktober til 1. mai.

For resten av Norge gjelder:

* Piggdekk kan benyttes fra og med 1. november til og med første
søndag etter påske.

Vinterdekk, pigget eller upigget, er merket M+S (Mud and Snow). “Helårsdekk”
betraktes ikke som vinterdekk, selv om de er merket M+S.

Bruk regelen over som en tommelfingerregel, selv om du ikke skal ha piggdekk, men piggfritt er det en grei dato og bytte på.

Og nå sitter jeg og venter i spenning på den første snøen – da skal jeg le godt av de som ikke har vinterdekk og sliter seg fremover.

… og la oss for guds skyld ikke glemme de som bulker.

Jeg oppfordrer dere alle til å sende inn bilder av folk som bulker/har bulka slik at vi kan få et eget galleri å håne dem i.
Alle slags bulker, små, store, med andre biler, i snøfonner etc…

Liker du dette? Del det med andre!
posted by Robin Alexander in Bil,Lifeblog,Samfunn og kritikk! and have No Comments

Audi, Audi… Dear sweet Audi…

… er nå solgt.

La den ut på Autodb på Torsdag. 2 timer senere tikker en sms inn på telefonen: “Hei! Hvor bra pris kan jeg få? Bor i Bergen og kan komme med flyet på Lørdag.”

Okey, prisen ble diskutert litt, og bilen ble solgt – med glede.

Har hatt bittelitt problemer med den, så det er egentlig godt og bli kvitt den! – Selv om jeg likte den, og jo savner den.
Ny bil er bestillt og blir levert fra forhandler på Onsdag. Splitter ny er den ikke, men for meg er den det.
Hvilken bil det blir får dere vite på Onsdag når jeg får tatt noen bilder av den selv.
Jeg gleder meg.

Det er en bil jeg tidligere har hatt som leiebil i sammenheng med at Escorten jeg hadde tidligere ble vrak, og har siden hatt en rivende følelse for denne bilen!
Nå får jeg endelig en!!!
Hurra! ^^

Audien har vært trofast igjennom godt og vondt, mest vondt.
Den har hjulpet meg mang en gang jeg har trengt det, og er en særdeles god bil.
Jeg vil gjerne anbefale flere personer å kjøpe seg Audi A3, bare ikke min gamle.
Bilen ble solgt med defekt girkasse, 2 uker etter at jeg betalte 14’000kr til ViTo Auto for å bytte girkasse. Hurra!
Jeg kan anbefale ViTo Auto videre, de gjorde en formidabel jobb. Litt værre er det med Vazelina Bilopphøggeri som skaffet meg den defekte, fantastiske girkassen som ble montert i defekt tilstand! – Aldri gjør handel med dem!
Spør meg om skiltnummeret på den om dere skal ut og kjøpe Audi, eller rett og slett styr unna sorte 3-dørs A3’er fra 1997, da er du safe!

Ber om 1 minutts stillhet i ære for Audien, mitt gamle, barske nazistål!
H3¡l!

Audi A3 Siste Penger for Audien

Liker du dette? Del det med andre!
Tags: , , , , ,
posted by Robin Alexander in Bil,Dingser,Lifeblog and have No Comments

Dø SL, DØ! – … Det samme med politikere og generell kollektivtrafikk!

Norske politikere i dag tror at kollektivtilbudet her i lander er et av verdens beste og at absolutt alle og enhver kan komme seg over alt ved hjelp av buss/trikk/tog/T-banetilbudet vi har i landet.
Slik er det ikke.

Selv bor jeg like utenfor hovedstaden, og jobber like innenfor hovedstadgrensa. Kjører til daglig bil til jobben og bidrar med min daglige dose CO2 til “vi-som-bidrar-til-lengre-og-varmere-sommer”-klubben. Men, etter at girkassen på min kjære bil selverklærte meg degradert til fotgjenger har jeg måttet ty til kollektivtilbudets djevelskap.

Den 5. September ble jeg offisielt eier og bruker av SLs Nitten – billig kollektivtrafikk for oss under 20. 450kr pr. mnd. er faen ikke ille – sier nå jeg! (Selv om det står 8. September på kortet, etter en liten krangel der en bussjåfør bastant påstå at 5-tallet var et 8-tall. For jeg vet jo selv ikke at jeg kjøpte kortet en Onsdag, og ikke en Lørdag?!).
Siden den tid har det gått ganske ok, men jeg er ikke fornøyd med opplegget.
Begeret rant over i dag. Jeg står opp, tar 13 over 9 bussen fra Vardeåsen mot Skedsmokorset der jeg skal fortsette med buss 331 kl 09:21 mot Olavsgaard før jeg skal bytte til buss 321 kl. 09.30 mot Oslo over Gamle Trondheimsvei.
Greit nok, jeg er på Olavsgaard kl. 09.28 og venter bussen inn like etter.
Kl. 09:50 sender jeg en SMS til min kjære sjef og sier at bussen ikke er kommet – jeg kommer med neste buss!

Kl. 10:00 kommer endelig 321 bussen, 2 stk(!!!). Hva faen!? Har bussen min kommet en halvtime for sent – og det er ingen kø eller rush – og omtrent tomt på bussen!! Fy faen!

Etter litt om og men med meg selv, velger jeg den fremste av de 2 bussene.
Dette er det dummeste jeg har gjort. Den andre bussen kjører forbi oss på vei innover til byen, og vi ser ikke den noe mer.
Min buss velger også å ikke stoppe der jeg plinger, og kjører 3 stopp til før jeg får karvet meg frem og fortalt grauthuet at jeg skuille gått av 3km lenger bak!
jeg tasser av på Bjerke, rett ved hesteveddeløpsbanen – og aner ikke hvor i all verden jeg er, bortsett fra stikkordet; Oslo.
Gutta fra lander vettu! ^^

Det tok meg yterligere 20 minutter å gå til jobb, med diverse spørring av random person om hvor jeg skal gå.

Jeg var på jobb kl. 10:40, og jeg begynte kl. 10:00.

I morgen tar jeg bussen som går en time før, så kanskje jeg rekker jobben…

… Og bilen, den blir fikset ASAP!

UPDATE 19. September 2007.
Og nok en fantastisk og solfylt herlig dag.
Selvfølgelig klarte ikke bussjåføren å forstå når han skulle stoppe – så jeg måtte gå masselangt! HÅPLØST!!

SL RIP

Liker du dette? Del det med andre!
posted by Robin Alexander in Bil,Lifeblog,Random hendelser,Samfunn og kritikk! and have No Comments

Ny bil, asap plx!?

Hva slags bil har jeg? Ett stk. sort Audi A3, 1997 mod.
Hvor langt har den gått? 169 000km.
Er alle servicer tatt? Ja, bortsett fra den siste.
Hva er gjort med den? Nylig byttet foringer i forstilling, styrestag med indre og ytre endeledd på begge sider foran, samt byttet bremser på alle 4 hjul.
5stk profftonede ruter? Been there, done that!

18″ felger med 225x40x18 dekker er et must!
RS4 stylingfanger foran? Ja.
Senket? 40mm med H&R fjærer.

Hva har skjedd nå?
Jo, Eu-kontrollen gikk i dass! Ble jeg bli? NEI!
Hva var galt? Oljelekkasje fra ventildekselpakning, litt servoolje, også funker ikke selvparkering på vindusviskeren…
Hva faen tenker jeg? Selvparkering? Det har da aldri vært noe problem at den har vært defekt. Har fungert gull for mitt vedkommende…
Vel, de feilene må fikses, også kan jeg selge den – tror jeg…
Drit forbanna over at jeg må ut med masse penger for disse tingene kommer det plutselig noen rare lyder…
Hva er det? Jo, det er clutchen. Enkelt og greit. Slitt clutch. Er det billig? NEI, FFS!#%$#!!

Hva gjør jeg? Jeg må reparere.
Blir vel fort en 6-7k i utgifter på dette da.
Også kan jeg selge den.
Først bruker jeg 15k på å fikse den opp, også selger jeg den rett etterpå. Er jeg gal?
Kanskje det.

So much for alle pengene i ny jobb…

Men, nå er den i hvertfall snart i überkonge stand!

Vil du kjøpe den?

Salg av bil?

Liker du dette? Del det med andre!
posted by Robin Alexander in Bil and have No Comments

Oslo -> Stockholm -> Oslo på 15 timer…

Vel… 22. August, en Onsdag. Min venn ringer og sier at jobben til faren hans vil ha fraktet 2 esker med papirer til Sverige, helst samme dag.
Ypperlig tenker jeg, det passer godt at han ringte i dag, for mesteparten av uken ellers er full.

Jeg blir tilbudt 5000kr for oppdraget, og finner ut at destinasjonen er Stockholm…
Vel, der har jeg jo aldri vært, det kan bli spennende.
Etter litt telefonering ender jeg opp med min venn Stian som kjørekompis og færer avsted til Sverige.

1118km sust av sted på 15 timer med diverse matstopp og avlevering-av-pakke-stopp, så er vi tilbake. Ufattelig.

Jeg kan godt dra til Stockholm igjen, men jeg skal faen ikke kjøre i ett strekk!

Fremkomstmiddelet forste pistop1 forste pitstop2

første stopp i sverige2 pakkene levert tanke opp for hjemturen

forholdsvis ganske billig. Svenske Kroner ^^ Stian ble sliten etter turen

Liker du dette? Del det med andre!
posted by Robin Alexander in Bil,Morsomt,Random hendelser and have No Comments