ingenlimits.net

Archive for the 'Tips og Triks' Category

Here I am! Find me!

Google Latitude is a REALLY nice app. Lets you tell the world where you are at any given time – and it also lets my friends locate me..
Also, the service can actually locate you close too friends automatically – so it is possible to meet friends you didn’t know was nearby!

go to www.google.com/latitude to add this wonderful application!

Click here to see me!

Liker du dette? Del det med andre!
posted by Robin Alexander in Dingser,Lifeblog,Random hendelser,Samfunn og kritikk!,Teknisk,Tips og Triks and have Comments (92)

Du bestemmer renta!!

Sakset fra Dinside.no, skrevet av Kristina Picard

I dag la Norges Bank frem sin forventnings-undersøkelse for 3. kvartal 2008. Undersøkelsen er utført av TNS Gallup og gir Norges Bank viktige svar på hva vi tror om prisveksten i tiden som kommer. Hva tror økonomene, hva tror næringslivslederne, og hva tror du og jeg?

Undersøkelsen viser at økonomer og den vanlige mannen i gata (definert som “husholdningene” i slike undersøkelser) har helt forskjellig syn på fremtiden. Mens økonomene forventer høyere prisvekst, tror husholdningene på en lavere prisvekst de neste 12 månedene.

Hele undersøkelsen finner du her

Det interessante er ikke hvem som har rett, men hvem som tror hva. Samlet sett utgjør husholdningene den største og viktigste gruppen i denne undersøkelsen. Hvis du og jeg tror på en lavere prisvekst, kan det faktisk gi deg bedre økonomi.

Hvorfor er det sånn? Bedriftene har liten mulighet til å endre prisene sine stadig vekk, men fastsetter gjerne priser som gjelder for lengre perioder av gangen. Når prisene skal bestemmes, ser bedriftene på hva markedet forventer. Visesentralbanksjef Jan Qvigstad har tidligere brukt eksempelet med Ikea-katalogen for å illustrere faren ved økte prisforventninger:

– Den trykkes lang tid på forhånd. Hvis det er forventninger til økt prisvekst i økonomien som helhet, vil Ikea ta hardere i på egne priser i katalogen. Dermed leder økte prisforventninger til at prisene faktisk øker.

Og med økte priser følger renta som regel hakk i hel. Inflasjonsmålet er et av Norges Banks viktigste parametere når det tas en ny rentebeslutning. At du forventer en lavere prisvekst, kan derfor føre til at du får lavere rente i stedet. Fiffig, hva?

Liker du dette? Del det med andre!
posted by Robin Alexander in Samfunn og kritikk!,Tips og Triks and have No Comments

Del meg, spre meg, la Facebook se meg!!

Noen av dere er kanskje så smarte at dere ser noe nytt på siden?

En facebooklink(!!)!

Helt utrolig! Hvis du leser noe her nå, så er det kjeeeempelett og la alle dine venner få lese det samme. Bare klikk på “Del innlegget på Facebook”-linken og du vil få legge den til slik man gjør med alt mulig annet.
Er du ikke logget inn vil du få mulighet til det og.

Alt skjer på facebook sine servere, så jeg har ingen mulighet for å spore hvem som legger ut mine innlegg på noen måte!

Igjen, spre bloggen min og få flest mulig til å lese den!

Jeg driver for tiden å lager nytt design – så  følg med.
Da blir det også mulighet for dere å registrere dere for å skrive kommentarer.
Jeg vurderer også å la dere poste ting selv i en egen kategori – høres det fint ut?

Også, del denne posten på Facebook nå!

Tags: , , , , , , ,

Liker du dette? Del det med andre!
posted by Robin Alexander in Teknisk,Tips og Triks and have No Comments

Unlocking av iPhone – en god, enkel og engelsk videoguide for n00bs (ikke meg)…

Jeg vet det er veldig mange der ute som er veldig usikre på hvordan man fjerne sim-sperren på Apple iPhone siden det har kommet så ufattelig mange forskjellige metoder, triks og ting i det siste.

Herren i videoklippene her har innsett det samme, og satt sammen en 15 minutters tutorial for windowsbrukere. Enjoy!

Del 1.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Qm_4z3fdO-Q[/youtube]
Del 2.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3yTPCjFstpQ[/youtube]
Håper alt fungerte og at du nå har en genial liten mobiltelefon!
Legg gjerne inn en kommentar med hvordan det gikk/hva du synes om videoen.

Credits: amnesia/mokujin21 fra Qatar.
Webside: widgx.net

Filen CompleteUnlockPack.rar kan lastes ned her.

Liker du dette? Del det med andre!
posted by Robin Alexander in Dingser,iPhone,Tips og Triks and have No Comments

I phone, therefore I am….

Apple iPhone, en av tidenes mest omtalte og opphypede telefon noensinne har i nå vært på markedet i 76 dager.

Denne telefonen er dødskul, men desverre kun utgitt i USA og da bundet hardt og vondt opp til AT&T som operatør.
Dette var intill Mandag, da en gruppe sleipe små hackerhorer lanserte sin løsning for å låse opp simlåsen i telefonen.
For dette tok de $36, men kun om du kjøpte 50 lisenser eller mer.
Det tok da et døgn før metoden de brukte ble knekt og en gratis løsning nå i natt ble levert av iPhone DevTeam via forumene på hackint0sh.org.

Etter at den gratis varianten ble lansert har gutta (som jeg ikke skal nevne nettstedet til, fordi de er drittsekker –> ) stukket av og sluttet å gi ut lisenser. Tenk hvor mye penger de rakk å tjene på 1 døgn – opp mot, om ikke over | million kroner basert på diverse informasjon om hvor mye lisenser som er handlet inn rundt omkring.

Norske Fredrik Grevstad har skrevet en veldig fin guide for unlocking av telefonen på nettstedet sitt unlock.no. Denne guiden er enkel for de fleste å følge!

En annen guide, med et litt mer GUI basert program som er _enda_ enklere finner man på FreeiPhoneUnlock.com. I skrivende stund anbefaler jeg sistnevnte.

Jeg skal få komme tilbake til en norsk guide og en litt mer oppdatert variant av programvaren så fort en enklere og raskere GUI variant er ute.
Den korteste tiden det i skrivende stund tar, å unlocke telefonen gratis, er ca. 30 minutter.

Hurra!

Apple iPhone

Liker du dette? Del det med andre!
posted by Robin Alexander in Dingser,iPhone,Tips og Triks and have No Comments

Intimbarbering

Alle som en er vi glad i bilen vår. Vasker den, steller den og styler den. Mange (om ikke alle?) av oss er også glad i seg selv. Hvorfor klipper vi håret og har store doser av gelè og hårvoks i håret? Jo, rett og slett fordi vi liker å se bra ut foran venner, kjæreste og oss selv.

Noen liker utstyret cleant, andre overstyla (og jeg snakker fortsatt om bil). Hvis du kan få noen til å shave dørhåndtakene til bilen din, bør vel da en kjæreste eller din egen fantasi få shave håndtaket eller døra di, sant? Bra vi er enige.

Noen liker å ta bort håret på hodet, andre liker å stusse det. Noen liker cleant understell, andre liker det rufsete. Dette varierer fra eier til eier, men en ting er vi enige om; Det er viktig å ta vare på kjøretøyet.

Hvordan?
Den enkleste, og ofte kjappeste metoden, å intimbarbere seg på må vel være ved å bruke barberhøvel. Mange tyr til denne enten for en rask opprydding, eller for daglig nedpussing. Skal denne brukes flere steder, ansikt, underliv og under armer kan det fort bli uhygieniskt og litt ekkelt. Slitasje er også noe som fort stepper frem på en Mach3 (med Turbo!!) som brukes ofte – og dette resulterer i et lite innhogg i bilbudsjettet hver måned, da en pakke med blader fort koster 100kr.
Anbefaler de som sverger til høvel å kjøpe en høvel til ansiktet og en til andre erogene soner. Gjerne en av disse Venus tingene fra Gillette som er laget for nettopp denne typen hår, flate, tykke og krøllete.

Enkelte er ikke så glad i hår andre steder heller. Mage, bryst, rygg, lår og legger er godt gjenkjente soner – men også rumpa stiller sterkt i kampen mot en hårløs tilhværelse nedentil.
Her kan det fort bli sårt og rødprikkete om man bruker høvel til hårfjerningen. Ett kjapt søk på Google gir uante mengder svar for den eventyrlystne.

Man har den pinsomme metoden – voks, også har man den ikke så vonde metoden – hårfjerningskrem.
De fleste er kjent med førstnevnte. Denne legges på ønsket området, kald eller varm – avhengig av voksen – og rives av igjen med medfølgende heftepapir. Denne er svært smertefull i det tusenvis av stakkars små hår blir brutalt revet ut av sin plass i skogen, og etterlater sine røde gravsteiner.
Sistnevnte er mer skånsom og finnes i flere varianter. Både for mann og dame, for sensitiv og ikke sensitiv og med og uten Aloe Vera.
Denne kommer i form av tube med krem, og man smører inn området der man ønsker at hår skal fjernes, lar kremen gjøre sitt i noen minutter før man vasker stoffet av igjen (ofte med medfølgende spade).
Denne prosessen burde ikke være noe problem dersom man kan sparkle.

NB. La ikke kremen virke for lenge (lengre enn det som står på pakken), da det kan medføre brannskader på området den brukes.

Hvilke fordeler har dette for seg?
Hvis fruen liker det, kan det spice opp diverse aktiviteter og leker litt, eller mye.
Andre nytteområder er renslighet og enkelhet. Mindre driftespor etter en tur på WC, og vesentlig mye raskere tørketid etter en tur i vaskehallen.

Om det hele virker uoppnåelig første gangen på tross av mye rot og styr, så vet de fleste at med litt arbeid blir selv det mest rustne prosjekt strøkent! Når oppussingen først er gjort, er det ikke mye som skal til for å holde det hele ved like.

Husk, dette er tips som gjelder både gutter og jenter – på tross av et tabumiljø på denne fronten, er dette noe som er virkelig på fart inn på moten.

Fra undertegnede, med erfaring; Lykke til!

Liker du dette? Del det med andre!
posted by Robin Alexander in Bil,Tips og Triks and have No Comments