ingenlimits.net

Archive for the 'Samfunn og kritikk!' Category

Fri handel av varer – kjøp og salg av bil på tvers av landegrensene.

Fri handel av varer – kjøp og salg av bil på tvers av landegrensene.
Jeg snakket nylig med en svensk bekjent. Han bor i Oslo, jobber i Oslo og har norsk frue med barn sammen.
Selv kjører han svenskregistrert bil – da det, som alle vet, er utrolig mindre kostbart for han. Her er det og noen regler jeg ikke skal gå inn i dybden på, men om han følger de eller ikke, han slipper enkelt unna.

Senhøsten 2008 importerte han en bil i fra USA. Rustfri, fin – ganske ny – og ikke minst billig bil. Totalt betalte han under 100’000,- SEK, for bilen som ville kostet nesten 400’000,- NOK her på berget. Når han så skulle selge denne bilen, kunne han legge den ut på et gigantisk europeisk nettmarked hvor det bugner over av kjøretøy fra omtrent alle Europas land. Her foregår det da et massivt bruktmarked på tvers av landegrensene. Her kan alle europeiske borgere nyte godt av muligheten for å hente 100% valgfri bil i fra hvilket som helst land innenfor Europa. Mulighetene for enkeltpersoner å selge bilene sine på dette massive markedet med flere titalls millioner muligheter for å finne den “rette kjøperen”.
Bilen til min svenske bekjent gikk for det samme som han hadde gitt for den til en fornøyd eier i Polen.
I Norge derimot. Her har vi muligheten til å bli en del av dette enorme markedet når man skal kjøpe et kjøretøy.
Selvfølgelig på bekostning av registreringsavgifter høyere enn bilens nettopris.
Hva nå når en nordmann skal selge sitt kjøretøy?
Vi er så heldige at pga. denne flotte engangsavgiften, så vil ingen person fra utlandet kjøpe våre kjøretøy, da prisen for dem blir gjerne det 3-dobbelte av tilsvarende eller bedre biler ellers i det europeiske markedet.
I tillegg vil ingen nordmann selge sitt kjøretøy til utlandet, da om de skal matche prisen ellers i omverdenen vil gå på et stort tap.
Personlig har jeg en USA importert Audi A4 Cabriolet. Denne kostet knappe hundre tusen kroner i Texas på tidspunktet den ble handlet inn, og kom på nærmere 270’000,- norske kroner ferdig registrert i Norge.
116’500,- av disse er avgifter minus moms rett i lommen på den norske stat.
Ikke er det heller mulig for meg å treffe en målgruppe på mer enn 4.7 millioner mennesker, minus alle de som ikke kan eller har lov til å kjøre bil minus de som ikke vil ha dene typen bil. Men andre ord, jeg har en temmelig liten målgruppe jeg må treffe for å bli kvitt mitt kjøretøy.
Ikke er det mulig å selge min bil til “normale europeiske” priser, og da få et fradrag i forhold til tid bilen har vært registrert i Norge. Når engangsavgift er betalt, så blir ingen ting tilbakebetalt.
Dette er ikke riktig politikk i en verden slik den er i dag, og blir i fremtiden. Globalisering er et faktum, og dette gjelder ikke bare nyheter og annen informasjon. Her må våre (stikkord:) folkevalgte vise at de er medvillige til å hjelpe sin nasjons borgere. På lang sikt tror jeg en slik fri handel vil stimulere kjøp og salg av nyere biler.
Alternativt om avgiften for registrering av bil fjernes her på berget, men at momsen beholdes, og ikke tilbakebetales. Det gjør ikke tapet så stort, og mange vil kjøre bedre biler, bytte biler oftere og momsen vil likevel komme staten til gode.
Fri handel, uten forskjellsbehandling er stikkordet.
Skal ikke gå inn på dette nå, men dersom Norge er et land som ikke er med i EU, men likevel velger å tviholde på særnorske regler som ikke er til fordeler for oss + skylder på at vi er pålagt av EU å tilrettelegge for andre regler (som som oftest er av samme kaliber; ikke til fordeler for folket) besluttet av EU at vi må ha, så kommer vi aldri til å bli en salgspartner i utlandet som stimulerer rullering av økonomien.
Jeg ønsker å få til et regelskifte som gjør det mulig for meg å selge min bil på det globale markedet uten å lide groteskt økonomisk av den grunn.

Jeg snakket nylig med en svensk bekjent. Han bor i Oslo, jobber i Oslo og har norsk frue med barn sammen.

Selv kjører han svenskregistrert bil – da det, som alle vet, er utrolig mindre kostbart for han. Her er det og noen regler jeg ikke skal gå inn i dybden på, men om han følger de eller ikke, han slipper enkelt unna.

Bilbilde av Audien min

Read more…

Liker du dette? Del det med andre!
posted by Robin Alexander in Bil,Lifeblog,Samfunn og kritikk! and have No Comments

Here I am! Find me!

Google Latitude is a REALLY nice app. Lets you tell the world where you are at any given time – and it also lets my friends locate me..
Also, the service can actually locate you close too friends automatically – so it is possible to meet friends you didn’t know was nearby!

go to www.google.com/latitude to add this wonderful application!

Click here to see me!

Liker du dette? Del det med andre!
posted by Robin Alexander in Dingser,Lifeblog,Random hendelser,Samfunn og kritikk!,Teknisk,Tips og Triks and have Comments (92)

Politiker avslører kynisk maktelite i Norge

… Med hemmelig agenda
En norsk politiker avslører at det eksisterer omfattende høyteknologiske
undergrunnsbaser i Norge som hemmeligholdes ved hjelp av løgn og kynisme. Disse er
kun ment for makteliten, ledende politikerne og spesielt utvalgte personer ved en global
katastrofe. Resten av den norske befolkningen skal etterlates for å dø.
Dette hevder en aktiv, norsk politiker med militær bakgrunn som har blitt stadfestet med sin Politiker avslører kynisk maktelite i Norge

Read more…

Liker du dette? Del det med andre!
posted by Robin Alexander in Morsomt,Random hendelser,Samfunn og kritikk! and have Comments (99)

STFU

For det første; Stian, dette er ikke ment personlig mot deg – men du var et jævlig godt eksempel akuratt her.

Ønsker bare å rette min misnøye og kritikk mot offentlig sutring. Vi gidder ikke å lese om det, høre om det og bli minnet på det hele tiden. Det er lettere å være snill mot noen som er syke og står på, enn folk som ligger og gråter og sutrer i evigheten.
De positive tingene derimot er fint.
“jeg er frisk!”
“Hoster ikke!”
“har ikke vondt i hodet!”

Osv. Det er koseligere.

Takk!

(… Og Stian, dette er virkelig ikke personlig ment!<3)

STFU!
STFU!
Liker du dette? Del det med andre!
Tags: , ,
posted by Robin Alexander in Morsomt,Random hendelser,Samfunn og kritikk! and have Comments (64)

Du bestemmer renta!!

Sakset fra Dinside.no, skrevet av Kristina Picard

I dag la Norges Bank frem sin forventnings-undersøkelse for 3. kvartal 2008. Undersøkelsen er utført av TNS Gallup og gir Norges Bank viktige svar på hva vi tror om prisveksten i tiden som kommer. Hva tror økonomene, hva tror næringslivslederne, og hva tror du og jeg?

Undersøkelsen viser at økonomer og den vanlige mannen i gata (definert som “husholdningene” i slike undersøkelser) har helt forskjellig syn på fremtiden. Mens økonomene forventer høyere prisvekst, tror husholdningene på en lavere prisvekst de neste 12 månedene.

Hele undersøkelsen finner du her

Det interessante er ikke hvem som har rett, men hvem som tror hva. Samlet sett utgjør husholdningene den største og viktigste gruppen i denne undersøkelsen. Hvis du og jeg tror på en lavere prisvekst, kan det faktisk gi deg bedre økonomi.

Hvorfor er det sånn? Bedriftene har liten mulighet til å endre prisene sine stadig vekk, men fastsetter gjerne priser som gjelder for lengre perioder av gangen. Når prisene skal bestemmes, ser bedriftene på hva markedet forventer. Visesentralbanksjef Jan Qvigstad har tidligere brukt eksempelet med Ikea-katalogen for å illustrere faren ved økte prisforventninger:

– Den trykkes lang tid på forhånd. Hvis det er forventninger til økt prisvekst i økonomien som helhet, vil Ikea ta hardere i på egne priser i katalogen. Dermed leder økte prisforventninger til at prisene faktisk øker.

Og med økte priser følger renta som regel hakk i hel. Inflasjonsmålet er et av Norges Banks viktigste parametere når det tas en ny rentebeslutning. At du forventer en lavere prisvekst, kan derfor føre til at du får lavere rente i stedet. Fiffig, hva?

Liker du dette? Del det med andre!
posted by Robin Alexander in Samfunn og kritikk!,Tips og Triks and have No Comments

Julenissen finnes ikke?

1. Ingen kjent reinsdyrart can fly. Men, det er faktisk over 300’000 arter av levende organismer som enda ikke har noen klassifisering, og selv om mesteparten av disse er insekter og bakterier, så utelukker det ikke HELT at flyvende reinsdyr som kun julenissen har sett – faktisk eksisterer.

2. Det er 2 milliarder barn (personer under 18 år) i verden. Men, siden julenissen (tydligvis) ikke tar seg av muslimer, hinduer, jøder og buddhistiske barn, reduserer det arbeidsmengden hans ned til 15% av total barnemasse – ca. 378 millioner barn. Gjennomsnitter tilsier at det er ca 3.5 barn per husholdning, dvs. 91.8 millioner hjem. Vi regner med at det er ett snilt barn i hvert hjem

3. Julenissen har 31 timer på seg til å fullføre juleaftenarbeidet sitt, takk til tidssoner og jordens rotasjon – hvis vi beregner at han starter i Øst og jobber jeg vestover (ganske logisk). Dette utarbeider seg til 822.6 besøk per sekund. Igjen betyr dette at nissen har 1/1000 sekund på seg til å parkere, hoppe ut av sleden, klatre ned pipen, fylle opp strømper og under juletre, klatre opp pipen, hoppe opp i sleden og komme seg av gårde til neste hus. Hvis vi regner med at disse 91.8 millioner stoppene er plassert gjevnt rundt jorden (Noe vi vet ikke er sant, men vi godtar det for kalkuleringens skyld), ender vi opp med at det er (…) 125.5 kilometer mellom vært hus – totalt 129.6415 millioner kilometer å reise.

4. Dette betyr igjen at sleden beveger seg med en hastighet på 1046 km/s, 3000 ganger lydhastigheten. Til sammenligning kan et vanlig reinsdyr bevege seg maks 25 km/h.

5. Vekten av sleden er også litt interessant. En passe stor pakke med lego veier omtrent 1kg, så innholdet i sleden veier da 91’800 tonn. PÅ bakkenivå kan et konvensjonelt reinsdyr trekke ca. 140 kg. Hvis vi da regner at det flyvende reinsdyret (Se punkt #1) kan trekke 10 ganger så mye er ikke 8 reinsdyr nok. Da må vi ha 65’571 reinsdyr til å trekke vogna.

6. 91’800 tonn som reiser med en hastighet på 1046 km/s vil produsere mer varme enn et romskip som entrer atmosfæren, som da vil produsere høye smell når luften kompimeres og ekspanderes i en uvirkelig fart – noe du virkelig kommer til å merke!
Reinsdyrene og nissen vil absorbere 14300 Milliarder milliarder joule, noe som igjen gjør at de vil fare i flammer omtrent konstant og bli vaporisert i løpet av 4.26 tusenedels av et sekund.

Som konklusjon – hvis nissen noen gang HAR levert pakker på juleaften, så er han død nå.

Liker du dette? Del det med andre!
posted by Robin Alexander in Morsomt,Random hendelser,Samfunn og kritikk! and have No Comments

ZOMG!! VINTER, SNØ, VINTERDEKK!! Naive nordmenn…

Det er en flott morgen, du kjører til jobb – men noe er ikke helt slik det pleier å være. Hva kan det være?
Jo, veien er full av komplette idioter som ikke forsto det at å bytte til vinterdekk FØR snøen kommer, er dumt.

Det er kjempeviktig og ha på de fete 17″ alufelgene (som selges til pakkepris for 4000kr med shabby gummi hos nærmeste forhandler, i tusentalls til alle nabofamiliebiler) helt frem til siste rest.
Og når snøen først kommer, da kan man jo ikke ta seg en time på morgenen til å legge om?

Neida, nå skal samfunnet stoppe opp.
Veiene blir overfyllt av kaossnøen som snør alle retninger mens desperate billister sniker seg fremover i krabbebakoveroppned-fart.

For å unngå dette, gjør som meg; legg om til vinterdekk før det er for sent!

Selv om det ikke ligger snø på bakken, kan temperaturen være så lav (under +5°C) at det er smart å bytte allikevel.Her i Norge har vi en lov som regulerer når man kan kjøre med piggdekk og ikke.

For de tre nordligste fylker gjelder:

* Piggdekk kan benyttes fra og med 15. oktober til 1. mai.

For resten av Norge gjelder:

* Piggdekk kan benyttes fra og med 1. november til og med første
søndag etter påske.

Vinterdekk, pigget eller upigget, er merket M+S (Mud and Snow). “Helårsdekk”
betraktes ikke som vinterdekk, selv om de er merket M+S.

Bruk regelen over som en tommelfingerregel, selv om du ikke skal ha piggdekk, men piggfritt er det en grei dato og bytte på.

Og nå sitter jeg og venter i spenning på den første snøen – da skal jeg le godt av de som ikke har vinterdekk og sliter seg fremover.

… og la oss for guds skyld ikke glemme de som bulker.

Jeg oppfordrer dere alle til å sende inn bilder av folk som bulker/har bulka slik at vi kan få et eget galleri å håne dem i.
Alle slags bulker, små, store, med andre biler, i snøfonner etc…

Liker du dette? Del det med andre!
posted by Robin Alexander in Bil,Lifeblog,Samfunn og kritikk! and have No Comments

Dø SL, DØ! – … Det samme med politikere og generell kollektivtrafikk!

Norske politikere i dag tror at kollektivtilbudet her i lander er et av verdens beste og at absolutt alle og enhver kan komme seg over alt ved hjelp av buss/trikk/tog/T-banetilbudet vi har i landet.
Slik er det ikke.

Selv bor jeg like utenfor hovedstaden, og jobber like innenfor hovedstadgrensa. Kjører til daglig bil til jobben og bidrar med min daglige dose CO2 til “vi-som-bidrar-til-lengre-og-varmere-sommer”-klubben. Men, etter at girkassen på min kjære bil selverklærte meg degradert til fotgjenger har jeg måttet ty til kollektivtilbudets djevelskap.

Den 5. September ble jeg offisielt eier og bruker av SLs Nitten – billig kollektivtrafikk for oss under 20. 450kr pr. mnd. er faen ikke ille – sier nå jeg! (Selv om det står 8. September på kortet, etter en liten krangel der en bussjåfør bastant påstå at 5-tallet var et 8-tall. For jeg vet jo selv ikke at jeg kjøpte kortet en Onsdag, og ikke en Lørdag?!).
Siden den tid har det gått ganske ok, men jeg er ikke fornøyd med opplegget.
Begeret rant over i dag. Jeg står opp, tar 13 over 9 bussen fra Vardeåsen mot Skedsmokorset der jeg skal fortsette med buss 331 kl 09:21 mot Olavsgaard før jeg skal bytte til buss 321 kl. 09.30 mot Oslo over Gamle Trondheimsvei.
Greit nok, jeg er på Olavsgaard kl. 09.28 og venter bussen inn like etter.
Kl. 09:50 sender jeg en SMS til min kjære sjef og sier at bussen ikke er kommet – jeg kommer med neste buss!

Kl. 10:00 kommer endelig 321 bussen, 2 stk(!!!). Hva faen!? Har bussen min kommet en halvtime for sent – og det er ingen kø eller rush – og omtrent tomt på bussen!! Fy faen!

Etter litt om og men med meg selv, velger jeg den fremste av de 2 bussene.
Dette er det dummeste jeg har gjort. Den andre bussen kjører forbi oss på vei innover til byen, og vi ser ikke den noe mer.
Min buss velger også å ikke stoppe der jeg plinger, og kjører 3 stopp til før jeg får karvet meg frem og fortalt grauthuet at jeg skuille gått av 3km lenger bak!
jeg tasser av på Bjerke, rett ved hesteveddeløpsbanen – og aner ikke hvor i all verden jeg er, bortsett fra stikkordet; Oslo.
Gutta fra lander vettu! ^^

Det tok meg yterligere 20 minutter å gå til jobb, med diverse spørring av random person om hvor jeg skal gå.

Jeg var på jobb kl. 10:40, og jeg begynte kl. 10:00.

I morgen tar jeg bussen som går en time før, så kanskje jeg rekker jobben…

… Og bilen, den blir fikset ASAP!

UPDATE 19. September 2007.
Og nok en fantastisk og solfylt herlig dag.
Selvfølgelig klarte ikke bussjåføren å forstå når han skulle stoppe – så jeg måtte gå masselangt! HÅPLØST!!

SL RIP

Liker du dette? Del det med andre!
posted by Robin Alexander in Bil,Lifeblog,Random hendelser,Samfunn og kritikk! and have No Comments

Livets 10 leveregler…

Hvis du følger disse levereglene er jeg temmelig sikker på at livet ditt vil bli bedre.
Det er ikke alltid lett å omstille seg til nye måter å takle uvante situasjoner på, gamle rutiner, vaner og endre avgjørelsestaktikken din. Men når du får det til, blir alt så mye bedre!

1. Ikke bry deg med å hjelpe tapere. Det er bortkastet tid, og de drar deg bare med ned i søla si!

2. Ignorer det du hater fremfor å la det gnage deg.

3. Se alltid etter forbedringer.

4. Tren regelmessig, alltid. Gjerne hver dag (Sykle til jobb?).

5. Ikke ta noe i livet personlig, verken forhold eller tro. Det knekker deg før eller siden.

6. Handling. Vær impulsiv! Gnaging er død.

7. Design ditt eget liv og hvordan du vil leve det – det er det som gjør livet verdt å leve, aight?

8. Ha bein i nesa og gå ut i livet, ta sjanser – gjør mange feil, og kom ut som den erfaringsrike, suksessfyllte vinneren!

9. Overvinn Det Sosiale Skriptet.

10. Det er ingen regler.

Liker du dette? Del det med andre!
posted by Robin Alexander in Samfunn og kritikk! and have No Comments

Det Sosiale Skriptet.

Hva er Det Sosiale Skriptet? Hovedsakelig, en suksessformula alle virker å følge: Gå videregående, avansere til et universitet og ta en grad, få en jobb å bli rik.
Men, hvis du ser igjennom Skriptet finner du fort ut at det ikke fungerer så godt som du kanskje skulle tro?! Ungdommer som sitter med huet og ræva i gjeld med lusent betalte strøjobber.

Selv om alle andre gjør det, så betyr det ikke at det er en god idè!

Kanskje finnes det andre alternativer enn å ta en grad og søke seg i hjel etter ledig plass i et overutdanna yrke i ettertid?

Jeg har gått 3 år videregående skole, og er fornøyd med det.
Nå stopper det.
jeg vil ikke ha mer skole…
… egentlig.

Min mulighet nå er å kanskje være heldig, få meg en jobb? Evnt. Så kan det hende man er heldig og får seg en lærlingplass, for å bli bedre i det man vil jobbe med…
Hvorfor skal jeg gidde å sitte på en tørr jævla benk i et skolebygg i 2-5 år og lære om grafisk design og gjøre fiktive oppgaver, ulønnet – når jeg kan jobbe i en bedrift og tjene penger, mens alle andre normer rundt og får lån, betalingsutsettelser, renter, MasterCard/Visa regninger og dritt og møkk?
Nettopp.

Det å gå rett ut i arbeidslivet betyr ikke automatiskt at du må få det en jobb hvor dress og slips er obligatorisk – ei heller må du bli dumpa på MacDonalds.
Det er mange bedrifter som er åpne for unge folk, realkompetansebasert utdanning og sterkt stå-på initiativ fra ung alder. Det beviser mot å oppsøke en bedrift, underkvalifisert og med en überkort portfolio for å søke jobb.

Det Sosiale Skriptet begynner å bli en gammel ting, og folk begynner å åpne seg for nyere ting, etter hvert som den eldre, skeptiske garde sakte men sikkert dør ut.

… Så, er det noen som har en jobb til meg?

Liker du dette? Del det med andre!
posted by Robin Alexander in Samfunn og kritikk! and have No Comments